Известие

Collapse
No announcement yet.

Купих 146 (1.9 дизел) въпроси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като я купих смених:
    Ролки , ремъци , филтри , маслото , водната помпа , накрайници и спирачната течност

Досега направих:
    хидравличната помпа ,предните спирачки(накладки ,дискове и маркуч ) , предни биалети , съединител ,маркуча между интеркулера и всмукателния колектор , еното каре , свещи.

Остават ми:
    Турбината , луфта в рейката ,некое и друго каре , дебитомера и предната седалка. Това са нещата за които знам , колко още има един господ знае.

Идния месец ще пробвам да направя турбината

Следващото , което ще направя е да я продам и да си купя истинска кола.Тая Алфа е просто отвратителна.Това е първата ми кола и в началото ми се струваше раскошна кола , но докъто беше по сервизи карах три други коли.Тойота Корола на 18г , Опел Астра 94г и Лада на много години.Ми то мойта Алфа е най - трудна за каране.
    Няма видимост , не е маневрена ,тромаво потегля (дори с новия съединител) , педала на газта е съпер чувствителен ,а е на тъкова място че е неудобен за фина работа.
    Last edited by Georgy_Dimitrov; d.m.y г., 14:52.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105кс 2000г

Comment

Извинявам се , за негативното отношение ,знам че вината си е моя , аз избрах грешната кола.

Но като знам колко пари дадох да си купя , колко дадох за ремонти до тук и колко още трябва да дам за да се отърва от нея с чиста съвест и

Comment

да бе, разбираемо е. купуваш си такава кола която те кефи. трябвало е да забележиш проблемите със съединителя,турбото и дебитомера. то и затова цената и е била такава. взимай си една астра и си гледай кефа.
        точка

Comment

Абре момци,от къде ги намирате такива кочини за такива пари?Това,дето го описвате и 500лв не чини.Като купувате си отваряйте хубаво очите,щот особенно от 146 има такива кочини по автокъщите,че думи нямам.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Абе няма ли кой да я заключи тая тема...тц тц тц...
            sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
            Ex...
            Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              взимай си една астра и си гледай кефа.
              Де да беше толкова лесно.Като я дидя алфата и
              Това е мойта кола.
              Last edited by Georgy_Dimitrov; d.m.y г., 10:14.

Comment

ами тогава си я ремонтираш но качествено и си я караш и се кефиш че не е астра или нещо друго дървено.
                точка

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                  много приличен външен вид и приличен салон.

върви си добре, турбото си се чува приятно.
                  Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                  турбото не надува, пуши от щеката, харчи като обезумяла, сервото затяга- изключително много съжалявам че купих тази кола, свещите примигват, червената лампа за проблеми свети, абе труп безподобен. купето живее цялото , всичко скърца, вози като че ме влачат във варел по асфалта...
                  ... странни промени на мнението. Аз имам колата от 3год. и съм сменял само ремъци,масло и филтри... чак сега започнах да правя някой други работи... Извод: Всичко зависи от това на каква АЛФА ще попаднеш ..., но не можеш да говориш за АЛФА като цяло ...
                  Last edited by n1ks0n; d.m.y г., 11:47.
                  Алфа Ромео 146 1.6 Боксер Двигател - Boxer Inside

Comment

Колеги наи добрите коли за мен са италианките при все че съм пристрастен защото карам 146 2.0TD.Чист дизел но само как върви въпреки 11те си години.това ми е 7 кола и вече мисля да не сменям марката освен смяна на масла и ремъци друго не съм пипвал така че съветваите се когато купувате като не разбирате.Ще пробвам да кача клипче от преди 2 м ако не стане ме извините но не му разбирам много на компа! http://vbox7.com/play:75db819d

Comment

И аз попаднах на напудрена, после извадих 2000 лева, оправих я и съм доволен, който е мераклия - за него е марката, за останалите хлопел или гоуффф.
                      Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                        И аз попаднах на напудрена, после извадих 2000 лева, оправих я и съм доволен, който е мераклия - за него е марката, за останалите хлопел или гоуффф.
                        Точно казано.
                        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                          Точно казано.
                          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Здравейте Алфа маниаци.Аз съм нов във този форум ,но се надявам да не ме съдите много за въпросите които ще задавам от тук нататък.

Та ето и причината заради която влязох-Харесах си 1 ALFA 146 1.9 JTD .Човека я продава спешно за 2200.На снимките изглежда не е ударена и не знам какъв кусур има че я продава толкоз ефтино.Междодругото дайте адреса на този Боби дето го хвалите-нито 1 линк не работи.
                            Та този ако още я продава /а аз съм яко навитак за алфичка/ може да намина в София и да я погледна.

Айде за сега толкова от мен.

Comment

Тук сме да си помагаме колега ето и адреса на Extreme service http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42549 Пише си всичко,което ти трябва.
                              Един съвет от мен,като гледаш колата намери още някой,който разбира да е с теб,така ще имаш още едно мнение по-малко пристрастно,качи се,покарай колата,закарай я на диагностика преди да я вземеш и всичко ще е наред.Не прави грешката на колегите преди теб,които взимат кола,която само е напудрена и не и правят диагностика,а после се оплакват,че Алфа били много счупени
                              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от hunter86_bg Покажи съобщение
                                Здравейте Алфа маниаци.Аз съм нов във този форум ,но се надявам да не ме съдите много за въпросите които ще задавам от тук нататък.

Та ето и причината заради която влязох-Харесах си 1 ALFA 146 1.9 JTD .Човека я продава спешно за 2200.На снимките изглежда не е ударена и не знам какъв кусур има че я продава толкоз ефтино.Междодругото дайте адреса на този Боби дето го хвалите-нито 1 линк не работи.
                                Та този ако още я продава /а аз съм яко навитак за алфичка/ може да намина в София и да я погледна.

Айде за сега толкова от мен.
                                Колега, ако е тази за която си мисля(сивата) недей, колата е доста кълцана, купето е посукано,аз мислех да я вземам за части, но купето е доста зле, има бая пукнал кит по вратите и отпред

Comment

Working...
                                X